Zit er verschil tussen verlies en rouw

Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met verlies. Als je te maken krijgt met overlijden van een dierbare of een scheiding heb je niet alleen te maken met het verlies van een dierbare, maar ook met het verlies van het toekomstbeeld. Elk verlies kent zijn eigen vorm van rouw en ook zijn eigen vorm van begeleiding, het is belangrijk dat je op een goede manier omgaat met dit verlies. Soms kan die extra ondersteuning jou hierin helpen om de regie van jouw leven en toekomstbeeld weer in eigen handen te krijgen.

Begeleiding bij scheiding

Bij een scheiding kan je naast het verlies van een dierbare en toekomstbeeld, ook te maken krijgen met oordeel vanuit Christelijk Nederland. Er komt in zo’n periode enorm veel op je af. Duizenden vragen, twijfels over jouw aandeel, terecht of onterecht, steken de kop op. Jouw dromen en verwachtingen zijn opeens kapot en je hebt hier nog geen nieuw toekomstbeeld voor in de plaats. Twijfels, vragen over God en misschien boosheid naar God toe maken het nog lastiger.

Op zo’n moment kan ik jou helpen om weer wat helderheid te krijgen in de situatie. Ik help jou om met een liefdevolle eerlijke bril naar jezelf te kijken, het verlies te verweven in jouw leven en weer (samen met God) regie te krijgen over jouw leven. De Bijbel kan, indien gewenst, hier een leidraad in zijn.

Overige begeleiding bij verlies

Naast verlies bij scheiding en overlijden zijn er nog meer verliezen die jou dusdanig uit balans kunnen brengen dat begeleiding gewenst is. Soms is er naast de rouw een mogelijkheid om nieuwe wegen in te slaan. Ook hierin kan ik samen met jou kijken wat jij nodig hebt om dit verlies te verweven in jouw leven en wat nodig is om (samen met God) de regie terug te krijgen over jouw leven. Ook tijdens deze begeleiding kan de Bijbel, indien gewenst, een leidraad tijdens de counseling zijn.

Rouw heeft dus niet alleen te maken met het verlies van een dierbare. Maar ook met het verlies van iets wat níét is gebeurd, of met iets wat je hebt en wat (langzaam) verdwijnt. Te denken valt aan onder andere:

  • Geen kinderen kunnen krijgen
  • Gemiste kansen in het verleden
  • Verlies van jeugd
  • Verlies van baan/bedrijf
  • Verlies van gezondheid/gezondheid partner
  • Vertrek uit kerk

Meer informatie

Zo maar een verbintenis aangaan met iemand is, zeker op zo’n kwetsbaar moment, niet makkelijk. Daarom kan je hier klikken voor meer informatie over wie ik ben. Meer informatie over onze werkwijze vind je hier.

Direct een gratis adviesgesprek aanvragen?

Bij Golden Joinery Counseling & Coaching is een eerste adviesgesprek altijd gratis. Tijdens dit gesprek kan jij ervaren wat ik voor jou kan betekenen en geef ik je tips en handvatten. Om direct een gratis advies gesprek aan te vragen kan je hier klikken. Ook kan je via ons telefoonnummer 06-84044330 of ons contactformulier contact met ons opnemen voor meer informatie.